divendres, 28 de maig del 2010

La riquesa i la pobresa

Actualment vivim en un món bastant desequilibrat en temes econòmics i recursos per viure. Podem trobar-nos en un mateix continent o fins i tot ciutat i observar de molt a prop la diferència que hi ha entre la manera de viure d'unes persones i d'unes altres. En una ciutat, per exemple, persones riques que viuen en mansions i espais plens de luxe tenen al mateix carrer del costat gent que es guanya la vida com pot, gent sense diners, sense famílies, sense recursos econòmics casa o ajuda; abandonades per la societat i disposades a viure en les condicions que sigui.


Per què ha de passar això avui en dia en un món tant desenvolupat com el tenim? Potser perquè la gent més privilegiada és massa egoista i està tant ocupada en els seus assumptes que oblida la resta del món que té el patir com el seu dia a dia?

El cas es que moltes persones moren a causa d'això i tenen una vida en condicions horribles mentre que al seu voltat no se n'adonen.

Molts sense pretendre-ho, participen en que això continuï, per exemple la religió; com a la Ciutat del Vaticà o a totes les esglèsies(més o menys importants) plenes d'or, tresors i riqueses. Si ens fixem bé, podem observar capellans que viuen luxosament, tenen diners i cotxes i a les escales de les esglèsies al món ple de gent sense casa asseguda a terra demanant almoina.

Amb aquest petit exemple que alhora és tant dur per milers de persones i veient-ho així de prop no canvia la cosa significa que és necessita molta més ajuda.

És obvi que hi ha gent que es dedica a ajudar i contribueix en fer desaparèixer aquest tipus de problemes, però pel que sembla no és suficient, ja que és necessita molta més participació per part de tothom i més dels que ho tenen al costat i fan veure que no existeix.
 
Paula D.

1 comentari: