divendres, 14 de maig del 2010

EX DROGADICTES EXPLIQUEN LA SEVA HISTÒRIA

XERRADA ON FAN REFLEXIONAR ELS ALUMNES DEL CRISTÒFOL FERRER

Dimarts 11 de Maig els alumnes de 3r i 4t d’ESO van poder gaudir d’una xerrada sobre les drogues a l’ institut Cristòfol Ferrer.
Molts fan broma, però mai arriben adonar-se del que poden ser realment aquest tipus de substàncies. Una droga és una substància que s'introdueix a l'organisme humà per diferents procediments, que pot modificar temporalment la percepció o el sistema nerviós d'una persona i que pot crear addició.
La xerrada va ser protagonitzada per quatre ex drogoaddictes que estan tancats a la presó ‘’De quatre camins’’ per culpa dels delictes comesos per obtenir diners per consumir aquestes substàncies. Tots estan en teràpia i han decidit deixar-ho. Tot i així, com ells mateixos han dit, no es fàcil.
Van anar parlant d’un en un. Cadascú explicava la seva història, el primer deia que va començar amb el tabac, més tard amb els porros, després amb la cocaïna fins arribar a l’heroïna. El segon va començar des de ben petit, ja que el seu propi pare li donava per drogar-se. El tercer va començar més tard, amb uns 22 anys, directament passant a l’heroïna i cocaïna. I el quart i l’últim, va començar també des de petit. Tots quatre, han viscut una vida molt difícil, ja que la droga crea addició, i per poder consumir-la necessitaven diners i havien d’atracar, robar...
Aquesta xerrada ha obert els ulls a moltes de les persones que hi van assistir. Per divertir-se no cal drogar-se. S’ha d’aprendre a dir que no. Les persones haurien de saber sempre qui son, cap a quin camí decideixen anar i anar amb compte. Perquè sinó, mai sabran que podria ser d’ells . Gràcies aquestes quatre persones, els alumnes es van adonar de que les drogues no son bones, perquè la gent parla molt, però fins que no ho veus no t’ho creus.

1 comentari:

  1. Crec que la notícia està molt ben exposada i és força correcta: un 9.

    ResponElimina