dimecres, 12 de maig del 2010

GRÀCIES ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ EXISTEIX L'ANORÈXIA

VIVIM EN UN MÓN ON S'HA D'ESTAR PRIM PER SER PERFECTE

Totes les persones, o quasi bé la majoria, hem sentit parlar sobre l’anorèxia i sembla ser que molt pocs sabem el que és realment. Per això, ens hauríem de preguntar, ‘’Què és l’anorèxia?’’, ‘’Què la provoca?’’
L’anorèxia és una malaltia que la pateixen majoritàriament les dones (adolescència). Tot i així, també hi ha casos d’homes que pateixen trastorns alimentaris. Es caracteritza per una por intensa de guanyar pes i per una percepció del propi cos que fa que la persona que la pateix es vegi grassa fins i tot quan el seu pes està per sota del normal. Produeix una percepció del propi cos distorsionada, deshidratació, fatiga...
Aquesta malaltia pot ser provocada per diferents causes com ara depressió, aïllament per cridar l’atenció, per dietes innocents etc. Tot i així, en opinió de moltes persones, la culpa és dels mitjans de comunicació, ja que cada dia transmeten missatges de físics perfectes utilitzant actrius i models extremadament primes. Tothom volem tenir un cos perfecte per lluir-lo a l’estiu, o anar a la moda amb roba ajustada que ens quedi bé i ens faci més guapos/as. No volem adonar-nos de que la realitat és la que veiem sempre, dia a dia, al carrer, a la nostra vida quotidiana, i no a la televisió o revistes, ja que el que fan és enganyar-nos amb photoshop o altres mètodes.
Perquè el model ideal de bellesa ha de ser el de les persones extremadament primes? Ens hauríem d’acceptar tal i com som, i deixar d’enganyar-nos nosaltres mateixos creient que algun dia podem arribar a ser algú que no existeix.
Per culpa de tots aquests mètodes que el nostre propi país ens està ensenyant dia a dia a través dels mitjans de comunicació, existeix l’anorèxia i moltes altres malalties relacionades, i el pitjor de tot això es que ningú s’adona moltes persones han mort.

2 comentaris:

  1. Força contundent. El comentarem a classe... recordes la diferència entre per què i perquè??

    ResponElimina
  2. Un 8. Bàsicament ben argumentat, però amb algunes errades massa habituals.

    ResponElimina