dimarts, 25 de maig del 2010

Frustrar una educació per culpa d’un hiyab és vergonyós!

Una adolescent espanyola de religió islàmica ha sigut expulsada en un centre educatiu pel simple fet de portar hiyab.

El dia 20 de maig l’institut de Pozuelo de Alarcón (Madrid) prohibeix l’entrada a una adolescent de 16 anys, espanyola d’origen magrebí, i de passada, finalitzar el seu curs, 4 de l’ESO, pel simple fet de portar hiyab (un vel que li cobreix el cabell per motius de religió).

Per buscar una solució el col•legi decideix reunir-se per a debatre una possible modificació de l’article. Però, la conselleria d’educació de la comunitat de Madrid inicià un expedient de trasllat de forma immediata i la regidora d’educació Maria Jesus castillo va insinuar aquest trasllat al centre San Juan de la Cruz, ubicat a uns 500 metres.

Així doncs, Najwa va començar les seves classes al nou centre IES Gerardo Diego. La jove anava acompanyada pels seus pares amb hiyab i unes ulleres de sol fosques.

Però el seu pare vol lluitar pels seus drets de llibertat religiosa i, per tant, té previst acudir als tribunals.

Aquesta notícia ha donat molt a parlar, doncs, es troben els que estan a favor i els que estan en contra.

Qui parla d’una Espanya democràtica? I d’Igualtat de drets? On estan les llibertats religioses? Aquesta adolescent es mereix ser expulsada pel simple fet de portar hiyab? Qui compara una gorra amb una peça religiosa? Totes aquestes preguntes i més són temes de discussió que la societat no ha arribat a posar-se d’acord.

Potser per algunes persones els és molest veure una noia amb hiyab, però d’altres les prefereixen veure amb vel abans que anant ensenyant les cuixes o la roba interior.

Hanae El Mouden

2 comentaris:

  1. Està molt bé.

    M'hagués agradat que desenvolupessis la idea de portar aquesta peça de roba des del teu punt de vista de dona àrab i de les seves autèntiques motivacions.

    ResponElimina
  2. Un 8 per l'esforç de tractar n tema tan candent.

    ResponElimina