dilluns, 17 de gener del 2011

ELS ALUMNES TENIM CRITERI

Algú s’ha preguntat mai si els alumnes a part d’estudiar podem tenir criteri?

Als alumnes sempre se'ls ha tingut menys en compte, tothom creu que les persones més importants en una escola són els professors, el director, etc. En realitat el que no es pregunta mai la gent és que passaria si no hi hagués alumnes. La veritat, un institut sense alumnes no seria res, és per això que crec que s'hauria de valorar més l'opinió dels joves que formen un centre educatiu.
Durant totes les reunions que es fan sobre decisions logístiques o relacionades amb millores a l’institut, els alumnes no en prenen part a cap ni una. Els alumnes quasi mai són avisats sobre canvis importants, com per exemple en la direcció del centre.
Altres exemples sobre aquest cas, en són el tema de les excursions, viatges, sortides, etc. Les destinacions sempre les decideixen els professors i l’alumnat és avisat per aquests setmanes abans de la sortida. S’hauria de preguntar als alumnes a quins llocs voldrien anar i considerar-ne algunes de les opcions que siguin factibles i educatives. Per exemple amb les colònies, les destinacions no es pregunten als alumnes, l’única excursió en que es parla seriosament amb els joves és per al viatge de final de curs de 4t.
Les festes que es celebren al centre tampoc ens són consultades. Cada any que passa ens redueixen més les poques estones que tenim de diversió, ja que el centre decideix les hores que es destinaran a festes i dies a celebrar. El Carnestoltes n’és un gran exemple, fa uns quants anys aquesta festa es duia a terme amb normalitat i durant tot un matí. Ara, les hores que s’hi dediquen ja s’han reduït. L’any passat només van dedicar-hi una hora de classes, i el concurs de disfresses es va haver d’efectuar en hores no escolars durant el migdia.
I, per acabar, només cal dir que pel tema de la fusió dels dos instituts no s’ha informat suficienmant als alumnes, la majoria d’ells creuen que és una cosa dolenta i que no s’hauria de fer. El que s’hauria de canviar primer de tot seria la mentalitat dels alumnes ja que a ells també els afecta, i la majoria està pensant de canviar de centre.
Fa vergonya, tothom es pensa que els alumnes pensem igual, però això no és veritat. Potser tenim una aparença semblant però unes ments molt diverses, i si els professors i la direcció pensen que estem d’acord amb tot el que decideixen s’equivoquen de cap a peus.

Berta Canes Badia 4t B

5 comentaris:

  1. El text segueix els criteris que hem plantejat, està ben organitzat i les argumentacions ben desenvolupades. A més, hi has inclòs els connectors que calia.
    T'he marcat en groc algunes errades greus, a veure si les pots arreglar.

    Nota global: 9

    ResponElimina
  2. Em sembla que aquesta opinió no és gens acertada ja que jo penso que l'equip docent és qui ha de decidir tot. Nosaltres estem aquí per aprendre i no per opinar sempre quan ni tan sols se'ns demana.

    ResponElimina
  3. Amb aquesta idea estas molt erquivocada, els alumnes estem aqui per estudiar, no per decidir les coses que han de decidir l'equip docent que per aixó tenen estudis i més cap que nosaltres, tenen una certa edad i ells son els que han de decidir les coses que passen a l'institut.

    ResponElimina
  4. Penso que l'equip docent està al centre per donar les classes i per a pendre desicions, el alumnes no fem res intentant donar la nostra opinió, ja que l'equip docent està prou preparat per a pendre bones desicions.

    ResponElimina