diumenge, 16 de gener del 2011

Els deures de vacances són innecessaris!

No fem prou feina durant l’any? Perquè n’hem de fer durant les vacances?

Només ens quedava una setmana per començar les vacances més desitjades que tot alumne podia desitjar,les vacances de Nadal, menjar torrons, obrir regals amb il·lusió i totes aquestes coses típiques que fem cada any per Nadal. Durant l'ultima setmana alguns professors van decidir enviar-nos deures, no sé si es van posar d’acord però tots van coincidir en posar-nos-els per Nadal. La profe de socials ens va encomanar a fer-nos fer un arbre genealògic aprofitant que passariem molt de temps amb la família, la de català ens va donar un mini dossier de pronoms, i per a “colmo” habiem de llegir-nos un llibre de castellà i fer-ne un treball.
No pot ser que ens lliurin deures per les nostres vacances, estem treballant durant tot el curs i ara pretenen que ho fem durant les nostres vacances? Personalment, jo no puc estar menjant amb la família i alhora estar pensant quins deures hauré de fer després o no puc deixar de jugar amb els meus cosins per fer una “merda de dossier”.
Tots els alumnes pensem que ens posen deures per fer-nos la punyeta i fastiguejar-nos les vacances i escla, ells tan contents celebrant les festes alegrement.
N’hi ha que diuen que té una part positiva i jo aquí no hi entro, ens posen els deures perquè anem recordant petites coses del que hem fet i no fer un “reset”, per no venir l’endemà sense saber el que havíem fet, però per molt que tingui una part positiva és molt injust que ocupem el nostre temps lliure, fent coses que ja les estem fent durant el curs.
Si és que els deures que ens posen són molt repetitius... i al final els acabem fent perquè ens amenacen amb la nota. “Si no ho feu, us poso un 0 a la nota final!”. Si ens han de posar-ne almenys que siguin una mica divertits o creatius com fer-nos preparar un power point, fer un vídeo de les nostres vacances, fer un llibre de fotos, un anunci...

Georgina Tur

7 comentaris:

  1. El tema i l'argumentació estan prou ben desenvolupades.
    Hauries de revisar els castellanismes. Ja és curiós que en facis tants, deu ser la teva espontameïtat...Te'ls he marcat en groc per ajudar-te a trobar-los.
    Ah! I revisa el títol, que ja està bé!

    ResponElimina
  2. Jo crec que els deures que ens posen a final de curs són necessaris. Potser sí que molt sovint es passen amb tanta feina, però necessitem un contacte, encara que sigui mínim amb l'estudi. D'aquesta manera, el nostre cervell sempre està funcionant i quan tornem a l'escola els temes que estudiem no ens sonen a xinu.

    ResponElimina
  3. Tens raó, però tens algun argument amb els deures que ens posen al final de curs? Això no serveix per mantenir un contacte... Es que això sincerament.. no tinc ni idea perquè els posen.

    ResponElimina
  4. No hi estic gens d'acord amb això.
    Penso que gràcies als deures de les vacances, podem estar en contacte amb l'escola. D'aquesta manera practiquem i aprenem sobre altres aspectes. A més, si no fos pels deures, ens avorriríem tot el dia sense fer res. Hem d'estudiar i dedicar-nos a millorar les nostres capacitats.

    ResponElimina
  5. Penso que si que són necesaris perquè així no ens oblidem del que em anat fent abans de les vacances i així quan tornem no em olbidat tot el que em fet.

    ResponElimina
  6. Jo personalment crec que els deures són necessaris en les vacances així quan tornem de les vacances ancara tenim la ment fresca dels deures que hem fet i ens podra anar millor i podrem progressar.

    ResponElimina
  7. crec que els deures a les vacances són necessaris, ja que amb sinò se't oblidaria el que has apres a classe. Amés per cinc minuts que passis fent els deures no et moriras.

    ResponElimina