dilluns, 9 de maig del 2011

El llenguatge de la ficció dramàtica


El passat dijous 28 d’abril es va impartir la quarta conferència a l’institut Cristòfol Ferrer amb la col·laboració de Toni Cabré i Masjuan, dramaturg, enginyer industrial i guionista.
La sessió es va iniciar a la sala d’actes a les 18:15 fins les 20:00 hores.
Per començar, la Marta Gallart va fer una petita presentació del convidat, Toni Cabré.
El dramaturg va començar la xerrada enunciant el més representatiu de la seva vida, seguit de l’èxit en l’àmbit de la literatura dramàtica.
Va imposar els seus diferents punts de vista sobre la taula, donant-nos l'oportunitat de conèixer-lo.
Després d’haver donat classes al Cristòfol Ferrer de matemàtiques i pràctiques d’electrònica, va iniciar la seva carrera com a dramaturg.
El Sr Cabré a través de clars exemples, va explicar les diferències entre la ficció dramàtica i la narrativa. La primera es basa en la transmissió d'una història al públic a través d'uns personatges que fan un diàleg. D'altra banda, amb la narrativa expliques uns fets en un temps determinat sense cap mena de diàleg.
De les seves experiencies podem dir que n' ha tingut moltes en el món del teatre, en el món de la televisió i afortunadament en el del cinema, encara que en aquest no tant a fons. Porten el seu
nom algunes sèries com: "Secrets de família" o "Laberint d'ombres"; i actualment ha fet 2 capítols per a la televisió que s'emitiran proximament a tv3.
En Toni Cabré que porta gairebé tota la seva vida dedicant-se a escriure, va remarcar unes frases molt interessants que pensem que són molt veritables i ajuden a l'hora de fer un escrit.
" Escrivint per encàrrec mai podràs expressar el que tu sents realment. Escriure sense cap tipus de pressió, deixaràs que flueixin les teves paraules damunt el paper i el resultat d'allò serà l'adequat. "

MelJuls

1 comentari:

  1. Molt bé, he resumit l'essència de la conferència i n'heu fet una valoració justificada. A més a més, us heu entretingut a posar-hi imatges, fet que s'agraeix.

    ResponElimina