dilluns, 9 de maig del 2011

Conferència: El còmic com a experiència didàctica

De fotos actes de celebració
El passat dijous 14 d’abril del 2011 ens van fer una conferència en el nostre centre: El còmic com a experiència didàctica. Ens la va realitzar l’Antoni Segarra Torres que estava molt vinculat a l’institut ja que havia estat professor de matemàtiques, cap d’estudis i sotsdirector, company d’equip directiu i bon amic de molts dels professors actuals.


Ha estat primer tinent d’alcalde i regidor de cultura de l’ajuntament de Mataró, amb una formació d’enginyer industrial i catedràtic de matemàtiques de secundària, actualment jubilat.
Ell ens volia explicar l’educació d’avui dia barrejant diversos temes com la tecnologia, la ciència, la ciència-ficció , la física i les matemàtiques. Com a exemples ha utilitzat còmics d'en Tintin en els que es veu com els autors s’han d’informar abans d’escriure’ls per saber exactament del tema i no cometre errors un cop estigui acabada la història.

Amb aquesta conferència l’Àntoni Segarra, ens vol transmetre que encara que molta gent ho desconegui, amb els còmics, conscientment o inconscientment, el lector pot aprendre de manera més fàcil i entretinguda. Els continguts dels còmics a vegades poden ser més amplis del que ens pensem i ens pot influir positivament.

També parlava sobre la societat que tenim actualment, en que nomes s’intenta fer el mínim esforç per guanyar diners i en que l’educació del país cada vegada té un nivell més baix.

En conclusió, els còmics ens aporten més coses del que creiem, i no només una lectura de nens petits o adults (depèn de quin còmic) que ens entretén, sinó que ens dona coneixement de moltes coses que ens envolten.

Paula, Mariona, Marta i Laia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada