diumenge, 13 de febrer del 2011

140 milions de dones han patit una mutilació genital

M'agradaria que llegíssiu aquesta notícia del diari ARA.
La veritat és que només aturant-nos una estona davant de notícies com aquestes podem valorar mínimament el món que ens han deixat els nostres pares, mares, avis i besavis...i potser no queixar-nos de petites coses.

13 comentaris:

  1. Idees importants: On hi ha més mutilació és a Àfrica; S’ha reduït, encara que molt poc.

    TOT PROGRESSA A PAS DE TORTUGA

    La Mutilació genital, un problema que molta gent no sap ni que existeix.
    Al llegir la noticia m’ha sobtat molt el tema de les conseqüències que pot tenir i que l’esforç que s’està fent serveix de ben poc, ja que ho pateixen moltes dones i nenes de totes les edats.

    Berta Canes

    ResponElimina
  2. Les dues idees que m’han impactat són; la mutilació genital i les conseqüències que pot tenir.

    "No han evolucionat mentalment"

    Crec que això que fan és de ser molt animal, a qui se li acudeix tallar-li el clítoris a una dona? Os molesta a vosaltres? Doncs deixeu-lo com està. A més que les conseqüències poden ser fatals, no només treuen el plaer a la dona si no que també els hi és igual que en el mateix part tingui possibilitats de morir o també per les ferides del mateix tall...

    Georgina Tur

    ResponElimina
  3. MENYS MUTILAR I MÉS PENSAR
    Sembla mentida que actualment es continuï amb la mutilació genital de la dona. És impactant com la xifra de dones mutilades només al continent africà és tan alta com la de nenes que corren el risc de ser-ho.
    D'altra banda trobo molt bé que moltes comunitats han optat per abandonar i Catalunya s’ha ofert per ajudar, encara que tot això no és suficient.

    Julieta Lorenzo

    ResponElimina
  4. STOP A LA MTUILACIÓ GENITAL DE LA DONA.

    La mutilació genital és un tema desconegut, consisteix en el tall del clítoris i és que als països poc desenvolupats es duu a terme. La mutilació té conseqüències com hemorràgies i problemes urinaris problemes urinaris entre d'altres.
    Crec que s'està fen una feina immensa per a intentar aturar-ho però hi ha molt poc gent que hi col·labora.

    Marta Belda

    ResponElimina
  5. Un món sense ignorància

    La mutilació genital es una malaltia que afecta a milers de dones i a més pot comportar greus conseqüències.Sembla ignorant com encara avui dia pot haver casos d’aquests, gràcies a algunes comunitats i associacions la xifra s’està reduint, també a Catalunya treballen per detectar situacions sospitoses.

    Melany Sors,

    ResponElimina
  6. ``Lluitem contra la mutilació genital``

    Les dues notícies que més m'impacten són la gran quantitat de dones que ho pateixen, i la lentitud amb la que s'evita.

    Personalment, penso que es una falta de respecte cap a les dones, encara que en alguns casos potser ho façin per religió, penso que realment les dones pateixen, i el dolor que no vulguis per tu no el façis a un altre.



    Daniel Vela.

    ResponElimina
  7. A POC A POC LES COSES MILLOREN.

    Les dues idees principals jo crec que són:

    1- El que està succeint en els països d’Àfrica (la mutilació genital femenina)
    2- Totes les persones que estan ajudant (ONU, UNICEF...)


    No entenc com la gent pot ser capaç de fer-li això a una persona, és torturar-la, és produir-li problemes al llarg de tota la vida, i tot això per què? Poc a poc les coses van canviant però no és una cosa que es pugui canviar d’un dia per l’altre. Gràcies a molts grups de persones està disminuint el percentatge de dones afectades però encara queda molta feina per endavant.

    Laia Sales.

    ResponElimina
  8. Practiques fallidas

    Idees : Conseqüències i quantitat de persones

    Les dones que han patit aquesta pràctica horrorosa són entre 70 i 140 milions i poden tenir greus conseqüències. Hemorràgies, problemes urinaris, infeccions agudes, complicacions en el part, problemes d'infertilitat o relacions sexuals molt doloroses, a més que li treuen el plaer del sexe i les ganes de viure la vida.

    ResponElimina
  9. MUTILACIÓ IL.LEGAL PER SOBRE DELS DRETS DE LA DONA.



    El problema de la mutilació genital de dones i nenes torna a estar sobre la taula avui, 6 de febrer, ja que és el Dia Internacional de la Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina. Segons xifres d'Unicef, les dones que han patit aquesta pràctica aberrant són entre 70 i 140 milions.Es tracta d'una tradició que constitueix una violació dels drets humans i que pot tenir greus conseqüències, a curt i a llarg termini, per a la salut de les dones que la pateixen. La pràctica es duu a terme en alguns països d'Àfrica, Àsia i Pròxim Orient i en menor mesura en algunes comunitats d'immigrants a Europa, Austràlia, Canadà o als Estats Units.

    Jawad El Aghzaoui

    ResponElimina
  10. En línies generals, força bé.
    Espero que us hagi inspirat una mica aquesta notícia.

    ResponElimina
  11. "parem-ho ja"
    idees impactants: les conseqüències de la mutilació genital i el fet de que no hi hagi cap millora.


    Trobo que aquesta tradició que tenen en alguns països no porta a enlloc. Que només fa mal a moltes persones i no se'n beneficia ningú. A més cada vegada s'estén a més
    llocs i al final no solucionarem res.

    mariona anguera

    ResponElimina
  12. a)Exposa 2 idees, les més importants.
    La primera, que ha disminuït a Etiòpia la pràctica ha caigut d'un 80% a un 74%, a Kenia del 32% al 27% i a Egipte del 97% al 91%.
    La segona, que a Catalunya el departament de Benestar Social i Família treballa per prevenir i detectar situacions sospitoses en famílies procedents de països on aquesta tradició està arrelada.
    b)Comentari intel·ligent sobre la notícia (30 paraules).

    Encara que els nombres no són massa bons, el més important és que està començant a disminuir, i que hi ha molta gent que està disposada a ajudar, el Col·legi de Metges de Barcelona, l'Associació Catalana de Llevadores o el Circuit Barcelona contra la Violència Vers les Dones, són algunes que és volen ajuntar.
    c) Posar un títol al comentari.
    Ajuda per les dones que pateixen Mutilació.

    Hanae EL Mouden

    ResponElimina
  13. PROU LA MUTILACIÓ

    El que més m'impacta es que encara se segueixi practicant i la lentitud del procés per posar-hi fi.

    La mutilació genital és una cosa horrible per més que sigui una tradició en alguns països, no es guanya res amb això. Només fa que milers de dones ho pateixin i puguin arribar a morir en ''l'operació''. Encara que tot vagi millorant poc a poc s'hauria de frenar ja perque cap altra dona ho patís.

    Paula Divins

    ResponElimina