dimecres, 9 de març del 2011

MÉS QUE UN CENTRE...¡IES CRISTÒFOL FERRER!

El meravellós institut Cristòfol Ferrer és digne d'admirar. A simple vista es pot observar que és ample, voluminós i extens, el que el fa el més gran de Premià de Mar.
A l'exterior trobem un lloc per aparcar les motos dels alumnes i els cotxes del professorat. Una vegada entrem, hi ha un espai per a guardar les bicicletes i d'altres.
El pati és un indret amb molta netedat i lluminositat. Està dividit en varis sectors: un espaiós sorral amb zona d'esbarjo, còmodes bancs per descansar, dos grans pistes de futbol i una de bàsquet, en molt bones condicions. Els arbres i les flors que rodegen el pati donen més alegria, més color i dona goig veure-ho.
Quan ens endinsem a l’ institut podem apreciar les tres àmplies plantes que el formen. La planta baixa consta d'una bonica consergeria on l'atenció és adequada i precisa. La cantina plena de taules i cadires és un lloc acollidor i petit. Els lavabos estan equipats en perfectes condicions i el material necessari. En aquesta mateixa planta, també es pot contemplar una gran biblioteca amb llibres de molts gèneres. La sala d'actes es caracteritza per ser una de les aules més grans de tot el centre. L'aula d'audiovisual, d'informàtica i d'idiomes estan molt ben equipades amb ordinadors i projectors. A més, per qualsevol dubte que tinguis, pots comptar amb la presència d'una meravellosa secretaria, una aula de professors i el despatx del director.
A la primera planta hi ha dos llargs passadissos: en un bàsicament hi ha aules equipades amb projectors, pissarres digitals, ordinadors, taules i cadires en perfectes condicions i en l'altre es troben els tallers de tecnologia. A més de tot això, hi veiem varis departaments com ara, el de tecnologia i els dels tallers d'administració.
La segona planta també està organitzada en dos passadissos. En un es troben les aules especials, com els laboratoris, equipats amb tota mena d'estris necessaris i més aules de tecnologia. En l'altre es situen les aules equipades també amb projectors, pissarres... A més, es pot observar la gran i espaiosa aula de plàstica, equipada amb tota mena de materials artístics, i just al costat una àmplia aula d'acollida, que com el nom ja diu acull als alumnes arribats de fora.
El centre també disposa d'un gimnàs totalment accessible. És un espai molt ampli, que presenta: matalassos en molt bon estat, cistelles de bàsquet, pilotes, taules de ping-pong, raquetes, xarxes, pissarres, bancs... També disposa de dos acollidors vestuaris diferenciats per sexe. Aquests disposen de quatre dutxes còmodes i netes, un lavabo i un radiant mirall.
En aquest excel·lent centre, hi ha professors per a cada assignatura. Tots ells són extraordinaris professors, amb una capacitat increïble d'ensenyança. Responsables, educats, agradables, intel·ligents i pacients, són entre d'altres com podríem definir-los. Intenten fer les classes dinàmiques, de manera de no avorrir a l'alumnat i per fer l'aprenentatge més lleuger.
També, cal dir que a l’institut es realitzen una sèrie d’activitats com colònies a Cala Montjoi, acampades, intercanvis amb diferents llocs d'Alemanya on els alumnes practiquen l’anglès, coneixen noves cultures i aprenen.
Finalment, inclús, cal remarcar que es celebren les festes del Carnestoltes i Sant Jordi on la organització es perfecta i es commemora un concurs de premis.

meljuls

1 comentari:

  1. fa goig veure-ho
    fins i tot enlloc d'inclús.
    Què és un concurs de premis?

    La redacció és perfecta i respon al que és el nostre centre.

    Un 10

    ResponElimina