dimarts, 16 de febrer del 2010

San Valentí

Existeixen diverses teories sobre l'origen del Dia dels Enamorats.

En els països nòrdics és durant aquestes dates quan s'aparellen i aparien els ocells, per aquest motiu aquest període es vegi com un símbol d'amor i de creació.
Alguns creuen que és una festa cristiana , ja que en l'antiga Roma es realitzava l'adoració al déu de l'amor, el nom grec del qual era Eros i a qui els romans anomenaven Cupido. En aquesta celebració es demanaven els favors del déu a través de regals o ofrenes per a aconseguir així trobar a l'enamorat ideal.
També, i fa molts segles, va ser tradicional a Anglaterra la "festa dels valentinus", on es triarien a homes i a dones perquè formessin parella. Moltes d'aquestes parelles es convertien en marit i muller i aconseguien la felicitat de parella que s'espera trobar i consolidar el Dia de San Valentí. Altres fonts centren l'origen de la història de San Valentí a Roma, el segle III, època en la qual el cristianisme era perseguit. En aquest període també es prohibia el matrimoni entre els soldats ja que es creia que els homes solters rendien més en el camp de batalla que els homes casats perquè no estaven emocionalment lligats a les seves famílies.

14 comentaris:

  1. enric me agrada akest comentariii!!!!
    soc l'Isma

    ResponElimina
  2. es interessant, però només una cosa, has deixat un final molt penjat no?

    ResponElimina
  3. Molt bé, nois, m'heu sorprès, i això m'agrada!!

    Joan Marc

    ResponElimina
  4. Us falten les etiquetes!!!

    JM

    ResponElimina
  5. El dia dels enamorats es molt romantic pero nosaltres com no tenim parella celebrem el dia de sant ballanatines.

    ResponElimina
  6. San valenti es bastant péssim. Per que no tenim parella. Nosaltres ho celebrem amb una nit boja.

    ResponElimina
  7. Aquesta historia ens agradat molt esta ven escrita.

    AC I MS

    ResponElimina
  8. San Valentí cada vegada es més negoci que un altre cosa. La gent només li interessa que les persones comprin bombons, cors etc..
    Tot i aixi estem d'acord amb el David. Els que no tenim parella ho celebrem amb una nit boja!!!

    Fàtima i Melany

    ResponElimina
  9. Jesús Vilar i Mac Valls22 de febrer del 2010, a les 2:21

    No hem sembla bé haver de ragalar-li a la persona a qui estimes alguna cosa per demostra-li els teus sentiments en un dia concret,per exemple,no has d'esperar al dia del pare per regalar algo al teu pare, etc.

    ResponElimina
  10. Julieta: Molt cursi:)
    Jawad: jo vaig celebrar el sant solterin!:$

    ResponElimina
  11. Aquest text ens ha semblat molt interessant, perquè la gent celebra Sant Valentí sense saber l'origen...

    Marta i Laia

    ResponElimina
  12. Melany i Fàtima, tenen rao, nosaltres també pensem el mateix, perquè si ens hi fixem, cada any, una setmana avans de sant Valentí, a totes les tendes, posen als escaparats, els típics regals, i decoren les tendes de dal a baix, com si fos nadal. Sant Valentí, hauria de ser el típic dia en qual les parelletes, pasessin un agradable dia junts,i que menjessin el típic pastisset, però si creuen en l'amor no fan falte regals, perquè amb estar sols tu i la teva parella, hauria de ser prou.Peró com tot, cadascú ha de fer el que vulgui i si volen seguir gastant-se els diner "inutilment" allà ells... peró com tot, cadascú ha de fer el que vulgui, perquè per aixó aquest món és un món de democràcia ,lliure, i que cadascú pot expressar els seus sentiments de la manera que ell/ella vulgui.
    atentament;
    Hady i Victor

    ResponElimina
  13. Cada vegada la gent passa més del dia dels enamorats.


    Pol Sevillano. Pol Garcia.

    ResponElimina
  14. Georgina diu: És molt interesant, però ara, aquesta festa ja no es celebra.
    A América, es regalen les tipiques caixes de bombons i un llaçet rosa... Però en canvi per aqui tot això s'està perden... i és una pena, perquè això és molt romàntic i molt bonic.

    ResponElimina