dijous, 18 de febrer del 2010
Madrid 2010
Va fer una mica de fred, però no ens va ploure cap dia. Les visites van ser força interessants i els mateixos alumnes van fer les explicacions de les obres d’art al Museo del Prado, al Museu Thyssen i al Reina Sofia. Alguns van anar al Museu de Ciències Naturals i al Jardín Botànico i tots plegats vam visitar el Palacio Real i la Biblioteca Nacional. També vam assistir a una sessió plenària del Congrés dels Diputats quan es debatia el tema dels controladors aeris i posteriorment el diputat de Vilassar de Mar, Josep Sánchez Llibre, ens va acompanyar en una visita a la Sala de Columnes i al Saló Internacional.
Com podeu veure a les fotografies, l’ambient va ser molt cordial i divertit, tot i que vam acabar una mica cansats de patejar la “capital”. La nota final que han posat els alumnes al viatge ha sigut d’un 8,5, fet que ens anima a continuar organitzant aquest viatge per a les properes promocions.
dimecres, 17 de febrer del 2010
Sr.Cristofol Ferrer
En aquella època no hi havia escoles, estaven en plena guerra. Cristòfol era una persona de conspiració Republicana. El van arrestar i el van enviar 2 o 3 anys fora. El van desterrar a Burgos per fer classe allà (1939). Al cap d'uns anys va tornar i es va instal·lar a la Gran via de Premià de Mar. Estava casat amb Doña Alfaro, una professora que tenia una escola femenina semiprivada. Tenien un fill. A Ferrer el van destinar a una escola de Premià de Dalt. Les aules eren llargues i hi havia 40 alumnes, dels 4 anys als 14. Ell es va fer un llibre, era com una enciclopèdia , aquell llibre anava per cursos. No es comprava, els feien ells mateixos, Cada alumne omplia la pagina i es feien el seu propi llibre d'apunts. Cada vegada era mes ample. Aquest sistema ho va inventar ell. Primer es feia en borrador i desprès es passava a net al llibre. Hi ha una frase molt curiosa que el hi deia ell : ( si algun dia entra algun home per la porta parleu en Castellà) ell donava les classes en català, però en aquella època estava prohibit. Era molt bon professor. Donava també classes de reforç, cobrava diners. Tothom que anava a classes amb ell sortia ben servit. El país anava evolucionant i era mes difícil trobar treball llavors que els pares i mares portaven als seus fills a les classes d' ell. El nom del nostres institut es degut a la seva “maestria” i humiltat.
dimarts, 16 de febrer del 2010
San Valentí
En els països nòrdics és durant aquestes dates quan s'aparellen i aparien els ocells, per aquest motiu aquest període es vegi com un símbol d'amor i de creació.
Alguns creuen que és una festa cristiana , ja que en l'antiga Roma es realitzava l'adoració al déu de l'amor, el nom grec del qual era Eros i a qui els romans anomenaven Cupido. En aquesta celebració es demanaven els favors del déu a través de regals o ofrenes per a aconseguir així trobar a l'enamorat ideal.
També, i fa molts segles, va ser tradicional a Anglaterra la "festa dels valentinus", on es triarien a homes i a dones perquè formessin parella. Moltes d'aquestes parelles es convertien en marit i muller i aconseguien la felicitat de parella que s'espera trobar i consolidar el Dia de San Valentí. Altres fonts centren l'origen de la història de San Valentí a Roma, el segle III, època en la qual el cristianisme era perseguit. En aquest període també es prohibia el matrimoni entre els soldats ja que es creia que els homes solters rendien més en el camp de batalla que els homes casats perquè no estaven emocionalment lligats a les seves famílies.
dilluns, 15 de febrer del 2010
Les activitats de Carnestoltes van ser un desastre
Els alumnes anaven on volien, la batalla de gallos estava plena de gent que no li tocava estar. Finalment els delegats es van enfadar i van començar a enviar a la gent cap a les seves activitats.
Ismael Aldariz, Enric Torrents
Carnaval a l'IES
Enric Torrents i Ismael Aldariz (amb la col·laboració de Jesús Vilar)
dijous, 11 de febrer del 2010
Miquel Pluvins ens porta Cristòfol Ferrer a l'institut
dilluns, 8 de febrer del 2010
La gent no es disfresa
En definitiva la gent cada cop participa menys, esperem que demà hi hagi més expectació.
,
Pol Sevillano
3er A
dilluns, 1 de febrer del 2010
JA S'ACOSTA EL REI CARNESTOLTES:
Per començar, voldríem dir les condicions que el rei ens ha deixat al nostre càrrec, perquè complim la setmana del 8 al 12 de febrer. Preneu nota:
- Dilluns dia 8 : S'ha de portar una alguna cosa al cap.
- Dimarts dia 9: S'ha de portar la cara pintada.
- Dimecres dia 10: S'ha de portar un complement o roba del teu equip preferit.
- Dijous dia 11: S'ha de venir de blanc i negre.
- Divendres dia 12: El gran dia, el dia que tothom espera: TOTHOM DISFRESSAT!!!!!!!!per participar al concurs de disfresses.
Això sí, tot s'ha de dir, L'Equip Directiu només ens dóna 1 hora per poder fer totes les activitats, i això és perquè cada cop la gent hi participa menys. La gent no es disfressa, no compleix les normes del rei Carnestoltes, és a dir, fa el que vol, així que ja sabeu, si no voleu que tot això passi, participeu i no us talleu home QUE ÉS CARNAVAL!!!!!
Victor Barranco
1r CONCURS DE L'ADN EN 3D
Aquest treball m'ha semblat difícil per una part, i fàcil per l'altra. Tot ho vaig fer jo, però el meu pare em va ajudar a l'hora de posar tots els cables. Quan ja tenia el projecte acabat, el vaig portar a la professora Montse Casas de Biologia i Geologia, perquè em digués si hi havia alguna errada , i vaig fer tot el possible perquè quedés molt bé.
El dia del concurs, estava molt nerviosa, jo anava amb la intenció de participar, i no de guanyar, i en el moment en que van dir que havia guanyat, em vaig posar molt contenta, igual que els meus pares, i la Montse. Vaig quedar la primera.
Amb els 1000€ que he guanyat, tenia pensat de marxar uns dies a Londres, amb el meu germà, que està vivint allà, però si hi anava, només podia estar-hi 2 dies i 1 nit, així que vam decidir anar dos caps de setmana a hotels de 5 estrelles per tot Espanya, amb el meu germà, el meu pare i la meva mare."
La imatge que veiem aquí és la de l'ADN en 3D:
Corresponsals:
Victor Barranco
Ruth Martinez
Hadijatou Camara