diumenge, 6 de desembre del 2009

La notícia de la setmana


El plà bolonia, ''tot sigui per millorar el nostre futur''.


Aquesta setmana moltes escoles, instituts i universitats han fet una vaga en contra del pla Bolonia.


Però, que és el pla Bolonia?


L'anterior govern del PP va plantejar una sèrie de reformes en les carreres universitàries, com desenvolupament de la LOU, presentant un projecte de Reial decret en el qual es regulaven els estudis de Grau i Postgrau.
Es creen dos nivells d'estudi:


El primer és el de Grau amb una durada de tres o quatre anys, amb l'objectiu de proporcionar, uns coneixements per a la integració en el món laboral. Per a obtenir aquests títols caldrà superar un examen d'avaluació general del Grau, fins i tot tenint totes les assignatures aprovades. Si no se supera aquest examen ni s'obté el títol, ni es pot optar al nivell de Postgrau.

El segon cicle és el de Postgrau, on s'integren els títols de Màster i Doctor. El títol de Màster substituïx a les especialitats de les actuals carreres. Per a poder accedir a aquest nivell d'estudis, caldrà superar l'examen del Grau i posteriorment la Universitat on s'imparteixen els estudis de Postgrau pot escollir als seus alumnes segons propis criteris d'elecció. A l'existir un rànquing d'Universitats, haurà una distribució del finançament públic, i existiran Universitats de 1º i de 2º categoria. D'aquesta manera es corre el perill que les Universitats de 1º categoria triin als seus alumnes segons criteris arbitraris que no afavoreixin la igualtat de la Universitat pública i que els títols de dues Universitats distintes no tinguin el mateix valor.
En conclusió, molts dels estudiants no estan d'acord amb aquesta norma, i per tan, cada any és fan manifestacions en contra. Si ens posem d'acord, tots podrem tenir un futur millor.


1 comentari:

  1. La idea de la notícia està molt bé, però seria interessant saber com us afecta.
    També ens falta l'etiqueta!!!

    ResponElimina