diumenge, 6 de desembre del 2009

La Marató de TV3


Tot sigui per millorar i donar noves vides.

Com cada any, la Marató ens presenta un nou tema per tractar. Aquesta semana, a l’escola els alumnes han gaudit d’una petita explicació d’una hora sobre el tema d’aquest any. La Marató ha decidit que aquesta edició sigui dedicada a les malalties minoritàries un ampli i divers grup de patologies greus que afecten com a màxim a 5 persones de cada 10.000 habitants, segons van informar.
Es tracta de malalties poc conegudes i amb escassos tractaments i recursos destinats a la investigació. Hi ha més de 7.000 malalties minoritàries. Són degudes a alteracions moleculars, bioquímiques o cel·lulars i en un 80 per cent dels casos són de base genètica. Es calcula que el nombre de malalts sobre la població europea se situa entre el 6 i el 8 per cent. Malgrat que el nombre d'afectats per cada malaltia és baix, a Catalunya existeixen un total de 400.000 persones afectades.
El proper 13 de desembre a TV3 es farà un programa dedicat a aquestes malalties. Moltes persones podran ajudar donant diners perquè es pugui investigar. Tots podem millorar el futur d’aquestes persones.

1 comentari: