divendres, 15 de gener del 2010

Èxit de convivència en la trobada de llatinistes al CF

El divendres 14 de febrer un grup de 87 alumnes d'un institut de Grenoble (França) va visitar el nostre centre per portar a terme un intercanvi d'experiències amb tots els nostres alumnes de llatí.
La trobada ha estat fruit de la col·laboració que la nostra professora de llengües clàssiques manté des del seu bloc "El fil de les clàssiques" amb el bloc del coordinador d'aquesta matèria a Grenoble. Durant mig matí, els alumnes francesos han treballat col·laborativament amb els nostres alumnes en tres de les aules d'informàtica, fet que ha suposat un repte comunicatiu per a tots plegats, ja que ni ells parlaven català ni castellà, ni la majoria de nosaltres francès. El llatí, l'anglès i els traductors digitals han estat les eines emprades en aquesta autèntica experiència plurilingüe.
Més tard, els visitants han visitat la Vil·la Romana de Can Ferrerons, i han quedat impressionats per la troballa i per les explicacions de l'arqueòleg que va coordinar les excavacions. Havent dinat, s'han dirigit a la Cella Vinària de Teià, on han conegut la tradició vinícola de la nostra comarca.

Els alumnes i els professors han agraït profundament aquesta experiència i l'amabilitat de tots els premianencs, i ens han convidat a visitar-los ben aviat. Ens haurem de posar les piles.
Trobareu molta més informació al Fil de les Clàssiques.

1 comentari:

  1. Potser us interessa saber que divendres 18 de març el nostre institut i la Jornada Plurilingüe amb els llatinistes francesos van ser ben presents a les V Jornades de didàctica de les llengües clàssiques amb aquesta presentació: https://sites.google.com/site/jornadaplurilingue/

    ResponElimina